SEO (Search Engine Optimization) reprezintă procesul de perfecționare a vizibilității site-ului dumneavoastră în motoarele de căutare cum ar fi Google sau Bing.

Cum majoritatea oamenilor atunci când au nevoie de ceva apelează la ajutorul motorului de căutare Google, acest proces este unul extrem de important pentru ca afacerea dumneavoastră online să fie vizibilă de către potențialii clienți.

Acest proces este unul complex și necesită ca persoana care se ocupă de acest lucru să înteleagă foarte bine modul în care funcționează algoritmii motorului de căutare și ce anume caută vizitatorii, astfel încât să optimizeze conținutul site-ului dumneavoastră cat mai eficient posibil, punând accent pe cuvintele cheie relevante.

Este foarte important conținutul, acesta trebuie să fie original si corect gramatical. Trebuie sa fie ușor de citit iar dimensiunea textului să nu fie nici prea mare, dar nici prea mica. Este recomandată folosirea de link-uri interne, astfel încât navigarea să fie una eficientă.

De asemenea, motoarele de căutare afișează atât site-urile web bine optimizate, dar și cele care au o popularitate foarte mare. Exact ca atunci când mergeți într-un oraș nou și întrebați aleatoriu o persoană de pe stradă "Cine este cel mai bun mecanic din oraș?". Acesta o sa vă recomande cel mai popular mecanic, din experiența sa și a multor cetățeni ai orașului respectiv. Exact la fel funcționează și SEO prin backlink-uri. Motoarele de căutare țin cont de numărul de backlink-uri dar și de relevanța acestora.

Backlink-ul reprezintă legături externe către site-ul dumneavoastră. Adică site-uri externe care postează despre site-ul dumneavoastră.